Czekolada GORZKA z jagodami goji i ziarnem kakao
Czekolada GORZKA z jagodami goji i ziarnem kakao od Mistrza Pelczara.
Wyrabiana ręcznie, wyborna gorzka (70,4%) czekolada o pięknym, bardzo ciemnym kolorze. Posiada wspaniały smak i aromat oraz wyczuwalną, delikatną nutę kwiatów. Wyprodukowana z ziarna kakaowego pochodzącego z Afryki Zachodniej, wzbogacona owocami goji ze wzgórz Tybetu i szlachetnym ziarnem kakao. Jest po prostu niezwykła.
Waga netto 85g
Wymiary z opakowaniem: 180 x 85 x 15mm
Skład: czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), jagody goji 5,5%, prażone ziarno kakao 3,5%. Masa kakaowa minimum 70,4 %. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu, najlepiej w temperaturze 12 - 20 st. C, przy wilgotności maksymalnej 70%.
Wartość odżywcza na 100 g: tłuszcze 37,4 g/kwasy tłuszczowe nasycone 13,5 g/węglowodany 30,7 g/cukier 25,8 g/białko 9,1 g/sól 0,04 g
Wartość energetyczna: 2209 kJ/528 kcal